Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Újabb üzletet raboltak ki Kézdiszentléleken
11-03-2015 11:07
Újabb üzletet raboltak ki Kézdiszentléleken

A nagyközségben az elmúlt időszakban megszaporodott a rablások száma, információink szerint az elmúlt egy hónap leforgása alatt három üzletet rámoltak ki mindeddig ismeretlen tettesek. Az éjszaka a Porond nevű falurészen levő Bakk-vegyesüzletbe törtek be, a módszerből és a nyomokból ítélve felkészült bűnözőkről van szó.

Szerda délelőtt a bűnügyi rendőrség munkatársai épp a nyomok rögzítésével voltak elfoglalva a bűntett helyszínén, a tulajdonos pedig ismertette, hogy a betörők miként hatoltak be az üzletbe. A jelek szerint nem is próbálkoztak a  vasráccsal ellátott főbejárattal, hanem előbb leszerelték a riasztót, az udvarról nyíló oldalajtó egyik ablakszemét kivették, és ott jutottak be a boltba.

Az épületben a tulajdonos anyósa lakik, az idős asszony azonban semmit nem halott, sőt a kárt is csak a reggeli nyitáskor fedezték fel.

A tettesek elővigyázatosak voltak, mindössze a kapufélfa tövében egy jól kivehető talpnyom és egy szemetes láda behorpadt fedele árulkodik ügyködésükről. A leszerelt riasztót a gazda később egy veder vízben találta meg a csűrje mellett.

A betörők többnyire cigarettát, kávét, kolbászt, húst és minőségi italokat, konyakot és pezsgőt gyűjtöttek be az vegyesüzletből, de egy cukros zsákot is felvágtak, a tartalmát pedig a raktárhelyiség padlóján szórták szét. A tulajdonos számításai szerint a kár közel 4000 lej, és ráadásul az üzlet sem volt bebiztosítva.

A betörés módszere és a nyomok arra engednek következtetni, hogy a tettesek jól ismerték a terepet, ugyanis a porta Perkő felől eső részén, a szántóföldön át távoztak zsákmányukkal, óvatosan kikerülve az udvar végében felszerelt biztonsági kamerát. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com