Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a „Zúg Március” szónokversenyt
10-03-2015 23:11
Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a „Zúg Március” szónokversenyt

Március 10-én, kedden délután az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete az Incze László Céhtörténeti Múzeum dísztermében szervezte meg a középiskolások számára kiírt ünnepi beszédek versenyét.

Nagy-Babos Tamás magyartanár, városi tanácsos híradónknak elmondta: a rendezvény megszervezésével az volt a céljuk, hogy március 15-én, a főtéri ünnepségen az ifjúság is elmondhassa véleményét az ünnepről, azt hogy mit gondol, mit érez a kivételes napon.

"Meg vagyok győződve arról, hogy ez a szónokverseny a diákjainknak a kommunikációs kézségét, a helyes beszédét, a megjelenésüket, a magabiztosságukat mindenféleképpen szolgálja. A sokéves tapasztalataink azt mutatják, hogy tudják gyümölcsöztetni azt a tudást, amit ezeken a versenyeken szereztek."
- tette hozzá a szónokverseny főszervezője.

Az idei megmérettetésre a város négy középiskolájából tíz diák egy-egy előre megírt, az alkalomhoz illő beszéddel nevezett be. A szónoklatokat a háromtagú zsűri értékelte, azaz Józsa Irén magyartanár, Ménessy Kinga, a városháza sajtóreferense és Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója. Az ítészeknek nem volt könnyű dolga, mint mondták mindegyik beszédben találtak értékes gondolatokat és jó lenne, ha az ifjú szónokok lehetőséget kapnának, hogy akár nagyobb hallgatóság előtt is elmondhassák azokat.

Az idei „Zúg Március” szónokverseny győztese Bagoly Anabella a Nagy Mózes Elméleti Líceum kilencedik osztályos tanulója (fotó), így ő lesz március 15-én a Gábor Áron téren megszervezett ünnepség diákszónoka. A zsűri értékelése meglepetés volt számára, eddig soha nem írt szónoklatot és nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy az ünnepségen mondhatja el beszédét.

Az ünnepi beszédek versenyének második díjazottja is „kantás” diák, a tizedikes Budai István a tavalyi győztes. Ő ezúttal a testvérvárosok képviselőinek tiszteletére szervezett fogadáson mondhatja el ünnepi beszédét.
A verseny harmadik díjazottjai Mike Bernadett, a Református Kollégiumból és Barbócz Zsolt a Nagy Mózes Elméleti Líceumból, mindketten tizedikesek.
A kantai líceum két növendéke, a tizedikes Molnár Balázs és a kilencedikes Voloncs Attila, valamint Ambrus Alpár, az Apor Péter Szaklíceum tizenkettedikes diákja dicséretben részesült.

Az okleveleket és díjakat Fejér László kézdiszéki parlamenti képviselő adta át, a politikus külön ajándékaként a szónokverseny résztvevői és felkészítő tanáraik április folyamán ellátogathatnak a Román Parlamentbe is. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com