Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kézdivásárhelyen is tartanak megemlékezést a Székely Szabadság Napján
06-03-2015 12:00
Kézdivásárhelyen is tartanak megemlékezést a Székely Szabadság Napján

A Kézdiszéki Székely Tanács ingyenes autóbuszt indít Sepsiszentgyörgyre március 10-én 15 órakor a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadion elől, hogy közösen emlékezzenek a székely vértanúkra, és egyben tüntessenek a tervezett régiósítás ellen – tudatta szerdán közleményben Péter János, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke.

„Romániában olyan közigazgatási átszervezést terveznek, ami számunkra elfogadhatatlan, mert népünk jövőjét veszélyezteti. Ez ellen felemelni szavunkat nem csak jogunk, de kötelességünk is. Kérünk tehát mindenkit: március 10-én, kedden 16 órától Sepsiszentgyörgyön a Turul-szobornál vegyen részt azon a tüntetésen, amelynek célja, hogy kimondjuk, milyen közigazgatási átszervezést óhajt a székelység” – áll a felhívásban.

Március 10-én 18 órakor Kézdivásárhelyen a Gábor Áron-szobornál is tartanak megemlékezést.

„Tiltakozzunk a "vasgyámság", a kényszerkisebbségi lét ellen. Kérjük együtt szabadságunkat, jogainkat, függetlenségünket! Velünk együtt kérik Sepsiszentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában, illetve Londontól Isztambulig. Mindenkit szeretettel várunk, aki teheti, hozzon magával gyertyát vagy fáklyát.” – olvasható a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi szervezetének közleményében. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com