Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Egyelőre még érvényben marad a fizetéses parkolás Kézdivásárhelyen
07-03-2015 9:55
Egyelőre még érvényben marad a fizetéses parkolás Kézdivásárhelyen

A brassói táblabíróság még nem közölte az indoklását a polgármesteri hivatallal, emiatt az önkormányzat kivár a jogi lépésekkel.

 Bokor Tibor polgármester pénteken megkeresésünkre elmondta, hogy amíg a brassói táblabíróság nem közli az indoklását, hogy miért törvénytelen a fizetős parkolás Kézdivásárhelyen az önkormányzat nem tud hozzászólni a kérdéshez.

A kiközlés hivatalosan harminc nap alatt kell megtörténjen, viszont ami biztos, hogy miután több jogász tanulmányozta az eddigi iratcsomókat, arra a következtetésre jutottak, hogy a bírósági döntést többféleképpen lehet értelmezni. Többek között az sem világos, hogy a bíróság az egész határozatot, vagy csak annak bizonyos pontjait sérelmezte. 

"Mivel a tanács döntött ebben a kérdésben, és tanácshatározat alapján történt a szerződés aláírása, akkor én úgy tartom jogszerűnek, hogy miután a konkrétumokat ismerjük ebben a kérdésben ugyancsak a tanács hozza meg a döntést. Lehetőséget látok ebben a pillanatban a szerződés felbontására, a szogáltatás felfüggesztésére és akkor visszatér a régi rendetlenség, ami volt, ám ezt a tanácsosok is fel kell vállalják. A másik lehetőség, hogy a tanács módosítja azokat a pontokat, amelyeket a bíróság meghatároz majd az indoklásban." - érvelt az elöljáró, aki hozzátette: miután a tanács módosítja a határozatokat, a céggel is tárgyalni kell, annak kapcsán, hogy hajlandó-e a szolgáltatást ilyen feltételek mellett folytatni.     


A további félreértések elkerülése végett az önkormányzat tavaly egy jogegységesítési kérést is megfogalmazott, amire még nem született válasz.

"Ebben az országban különböző településeken különböző világ van, mintha más kontinensen laknánk: egyik városban bizonyos dolgok szabad kezet kapnak és működnek, másik városban ugyanaz nem működhet. Ezért kértük, hogy ha egyszer lehetséges, a Legfelsőbb Bíróság ezekben a kérdésekben hozzon egy egységes döntést, mert van ahol az autót elszállítják, van ahol a kereket bilincselik, van ahol egyiket sem."
- tette hozzá a polgármester.

A fizetős parkolást lebonyolító City Parking Kft-vel egyébként az önkormányzat négy évre kötött szerződést, aminek lejárta után a cég által beruházott javak a város tulajdonába kerülnek. Az viszont biztos, hogy amennyiben a szerződést a város egyoldalúan felbontja, akkor jogi következményekkel kell számoljon. (Polyp TV)

 

 

 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com