Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Az államfőig mennek a székely ízekkel
04-03-2015 4:05
Az államfőig mennek a székely ízekkel

Levélben fordult Klaus Iohannishoz Tamás Sándor és Antal Árpád a nem létezőnek titulált „székely íz” kapcsán. Az elöljárók levelükben azt írják: egy közhivatal vezetője, Mircea Diacon visszaélt funkciójával, amikor a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjeként február 19-én büntetést szabott ki egy székelyudvarhelyi cégre, lejárt szavatosságú áruk miatt és árucímkéinek kicserélésére kötelezte a hentesárut forgalmazó céget, melyeken az állt, hogy „székely ízek”.

A főfelügyelő ugyanakkor kijelentette, hogy nem léteznek székely ízek, és kikerülte azt a kérdést, mely a román ízek létét firtatta. Ezután gúnyos és sértő hangnemben beszélt arról, hogy milyen termékeket lehetne még a székely elnevezéssel illetni.

A politikusok levelükben felhívták a figyelmet arra a kettős mércére, mely csak a székely ízek esetében szab ki büntetést, a román ízek esetében nem, utalva egy élelmiszeripari cég „román ízek” elnevezésű termékcsaládjára.
Antal és Tamás az ügy kivizsgálását kérték az államfőtől, és hogy és hogy hasson oda, hogy az illetékes hatóság függessze fel funkciójából az említett közhivatalnokot. Ugyanakkor reményüket fejezték ki, hogy „sem a magyar, sem a román ízek, sem a szász szalámi vagy a cigánypecsenye nem tűnnek el a közhivatalnokok felesleges túlkapásai
következtében.”


A két székelyföldi önkormányzati vezető hasonló tartalmú levelet küld a miniszterelnöknek, az országos fogyasztóvédelmi egyesületnek, az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal elnökének, a Consumers International elnökének, valamint feljelentést tesznek az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál és a Nép Ügyvédjénél is. (Sajtóközlemény)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com