Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Törvénytelennek nyilvánították a kerékbilincselést
04-03-2015 4:39
Törvénytelennek nyilvánították a kerékbilincselést

Kedd délelőtt végleges és visszavonhatatlan ítélet született a kézdivásárhelyi fizetéses parkolást szabályozó két tanácshatározattal és a kerékbilincseléssel kapcsolatosan.
A brassói táblabíróság nem adott helyet a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal és helyi tanács által benyújtott fellebbezésnek, így a Kovászna Megyei Törvényszék november 13-i ítélete marad érvényben a hét magánszemély által indított perben, akik úgy ítélték, hogy a fizetős parkolás törvénytelenül lett bevezetve Kézdivásárhelyen.

Johann Taierling tanácsos, az EMNP-frakció vezetője, a felperesek egyike szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében kifejtette, idézem „a bíróság is igazolja, hogy a kézdivásárhelyi polgármester és tanácsosai törvénytelen tanácshatározatokat hozva próbáltak egy a városnak és lakósságának előnytelen parkolási rendszert bevezetni, ami nem javított semmit a város forgalmi helyzetén, de busás jövedelmet hozott egy általuk favorizált magáncégnek.”
„A kézdivásárhelyiek számtalan módon kifejezték már tiltakozásukat az igazságtalan fizetéses parkolás ellen – autós tüntetést szerveztek, lakossági fórumot tartottak, a civil szervezetek tiltakozó aláírásokat gyűjtöttek, 1400 aláírással tanácshatározat-módosítást kezdeményeztek, mindeddig hiába.” – olvasható még a Johann Taierling által aláírt közleményben.

A tanácsos a Székely Hírmondónak nyilatkozva közölte: nem zárkóznak el teljesen a fizetéses parkolástól, viszont nem tudják abban a formában elfogadni, ahogy jelenleg zajlik. Meglátásuk szerint csak a város főtéren indokolt annak alkalmazása, de semmiképp nem ezzel az árpolitikával, és azt is figyelembe kell venni, hogy a környéken elég sokan laknak. Taierling szerint szerződést kell bontani a City Parking Kft.-vel, és azon lenni, hogy amennyiben lesznek fizetős parkolóhelyek Kézdivásárhelyen, a befolyt pénz a költségvetést gazdagítsa. (Sajtóközlemény / Székely Hírmondó)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com