Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Felső-Háromszék legidősebb polgárát köszöntötték Kézdiszentkereszten
03-03-2015 15:34
Felső-Háromszék legidősebb polgárát köszöntötték Kézdiszentkereszten

Kedden ünnepli 102. születésnapját a Zonda Mária néni, a szépkorú asszony a település és egyben Kézdiszék legidősebb lakója. Egy évvel az első világháború kezdete előtt, 1913 március 3-án született, lánykori neve Varga Mária.

Huszonkét éves korában ment férjhez Zonda Gergelyhez, akivel ötvennégy esztendőt töltött boldog házasságban, egy gyermekük született. Megért két világháborút, túlélt egy balesetet és egy súlyos betegséget, de 86 éves korában még családjával együtt kapálta a káposztát.

Még mindig felismeri a falubeli ismerőseit, ha meg nem, akkor kis segítséggel összerakja a rokoni kapcsolatokat. A megromlott hallása miatt nem hallgat rádiót, de a napi sajtót azért elolvassa. Férje huszonhat évvel ezelőtt hunyt el, jelenleg fiával, unokájával és annak feleségével, valamint két dédunokájával él együtt.

Kedden szerettei körében ünnepelt, ottjártunkkor a kézdiszentkereszti önkormányzat nevében Páll Endre polgármester és munkatársai virággal és tortával köszöntötték.

Már várta és nagyon örült a látogatóknak, unokája szerint 100. éves születésnapján közel százharmincan fordultak meg a Zonda-portán. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com