Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Emlékfákat kutattak fel a tanítóképzősök
10-04-2014 7:15
Emlékfákat kutattak fel a tanítóképzősök

A tanítóképző a múlt évben nyújtott be pályázatot a megyei tanácshoz, azzal a céllal, hogy a millennium emlékévében, illetve Erzsébet királynő halálának évében ültetett és még mindig létező fákat feltérképezzék és megjelöljék. A pályázat pozitív elbírálását követően a 11. C osztály felkutatta ezeket a fákat és  már az elmúlt évben 34 településen 54 emléktáblát helyeztek el.

„A Rudolf-kórház udvarán hatvannégy darab akácfát és ugyanennyi gesztenyefát ültettek. Ezeknek a maradványai az itt található gesztenyefák, és az előtérben a sebészet mögött találhatunk még az akácfákból. Erre kívánunk ma elhelyezni emléktáblát a kórház udvarán. A Millenium emlékére a városban hét darab hársfát ültettek különböző helyekre, a volt kaszinó bejárata elé egy gesztenyesort, aminek a maradványaira is elhelyeztünk egy emléktáblát. Ugyanilyen tábla került a törvényszék előtt levő Erzsébet-fákra is, amelyeken a kommunizmus ideje előtt állt még emléktábla.” – mondta el Kiss Emese, a projekt vezetője.  

A diákok rövid verses-zenés összeállítással készültek, amelyet a kórház kertjében mutattak be, majd a fákat táblákkal jelölték meg. A tanulók munkája itt nem ért véget, ugyanis az idén is pályáztak és ebből a pénzösszegből Erdővidék és Sepsiszék egy részét szeretnék feltérképezni, továbbra is azzal a céllal, hogy a lakosság is megismerje történelmünk még elő hagyatékait. (Polyp TV - Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com