Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Tizedik alkalommal szerveznek Disznótoros Fesztivált Bálványosfürdőn
30-11--0001 0:00

A február 20–án és 21-én esedékes nemzetközi gasztronómiai rendezvény idén tizenhét csapat részvételével zajlik. A külföldi csapatok egy része már csütörtök este megérkezik és a már egy évtized alatt kialakult hagyományok szerint péntek délután a Vár Panzió éttermében találkoznak. Ezt követi a bemutatkozás, majd a sorolás, amelynek során két csapat egy sertést kap, amit leszúrás és tisztítás után elosztanak, ugyanis mindenik fél sertést dolgozhat fel.

Daragus Attila főszervező, Torja község polgármestere elmondta, hogy idén tíz magyarországi csapat nevezett be a böllérversenyre. Torja négy testvértelepülése mellett Nagyhalász, Gödöllő, Szeged, Csanádapáca, Keszthely és Fonyód képviselői jönnek el Bálványosfürdőre. A hazaiak közül Szilágy-, Szatmár-, Brassó- és Prahova megyékből érkeznek csapatok, Háromszéket idén a Rendőrök Nemzetközi Egyesülete megyei szervezetének csapata, valamint az előpataki és a torjai csapat képviseli.

A szombati nap reggel 8 órakor a résztvevők felvonulása nyitja, majd a sertések feláldozása után elkezdődik a böllérverseny a legfinomabb, legeredetibb, sertéshúsból készült étel elkészítéséért.
A zsűrizésre 14 órakor, az eredményhirdetésre és díjazásra várhatóan 16 órakor kerül sor. Este disznótoros vacsorára várják a gasztronómiai fesztiválra benevezett csapatokat.

Szombat reggel fél nyolckor Kézdivásárhelyről a Torjai út sarkáról különjárat indul Bálványosra, visszaindulás a díjazás után lesz. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com