Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Brüsszelben jártak a háromszéki polgármesterek
10-04-2014 7:00
Brüsszelben jártak a háromszéki polgármesterek
Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők meghívására, Tamás Sándor megyei tanácselnök, a területi RMDSZ szervezet elnökének vezetésével, Antal Árpád a megyeszékhely polgármestere, valamint Háromszék valamennyi polgármestere, illetve Fejér László Ödön parlamenti képviselő háromnapos látogatáson vettek részt Brüsszelben.

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a megbeszélés kapcsán elmondta, hogy a fő téma a mezőgazdasági reform és az elkövetkező hét év időszaka volt.

„Az új mezőgazdasági reform természetesen továbbra is támogatja a kisvállakozókat, a kisgazdákat, a nehezebb körülmények között gazdálkodókat. A támogatásokat is úgy kapják majd, hogy ösztönözzék a kis földterületekkel rendelkezők társulását.” – hangsúlyozta Sógor Csaba.

„Nagyon értékes válaszokat kaphattak a háromszéki polgármesterek, ez és az ehhez hasonló közvetlen párbeszéd a felkészülés jegyében arra fog majd vezetni, hogy az új közös agrárpolitika amelynek az előírásai 2015 január elsejétől lépnek érvénybe, jobban ki lesznek használva Háromszéken és az egész Székelyföldön.” – mondta el Winkler Gyula EP európai parlamenti képviselő.

„Nagyon sok polgármester most járt először Brüsszelben, és ez mindenképpen pozitív hatással van rájuk. Nem csak azért, mert arcokhoz, konkrét tapasztalathoz köthetik a különböző uniós intézményeket, de más az, ha a kétnyelvűségről olvasnak, és megint más az, amikor saját szemükkel látják, hogy ez milyen olajozottan működik az Európai Unió fővárosában” – fogalmazott Tamás Sándor megzei elnök.

A Dacian Cioloş uniós biztossal foztatott megbeszélésen többek között szóba került a terület alapú támogatások új rendszere és a vidékfejlesztés iránya, a kisebb földterületek támogatása, a társulások fontossága, a szakmai és konzultációs tevékenységek támogatása, a biogazdálkodás, a helyi és hagyományos termékek értékesítése is. Tárgyaltak többek között az öntözőberendezések kiépítéséről és a falusi turizmus fejlesztésének lehetőségeiről is, szóba került a közbirtokosságok és havasi legelők támogatása, a hegyvidéki- és a hátrányos helyzetű területek besorolása, a székely pityóka védjeggyel ellátása is. (Sajtóközlemény)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com