Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Diszlexiás gyerekek oktatását segítené az RMDSZ
10-04-2014 6:59
Diszlexiás gyerekek oktatását segítené az RMDSZ
„A diszlexia nem egy betegség és nem is egy fogyaték, tehát a rendszeren belül kell választ adni a kérdésekre. A konzultációim során arra jutottunk, hogy a javaslat célja alapvetően módszertani eltéréseket kell javasoljon. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy tanul a gyerek, mint minden más diák, viszont módszereiben, technikáiban, odafigyelésben más jellegű. Bevezetnénk például azt, hogy a tanrend módosuljon a diák igénye szerint, de nem tartalmában, hanem módszereiben, legyen kötelező a felmérése ennek a kategóriának, és a vizsgákon legyen lehetőség használni különböző eszközöket, amelyeket egyébként nem lenne lehetőség, de másként nem lehetne kiaknázni a gyerekből a tudásszintet.” – mondta el a képviselő, akit a sepsiszentgyörgyi szülők és pedagógusok keresték meg ezzel a problémával. A konzultáció ezt követően bővült ki, végül Maros és Kovászna megyei civil szervezetek, pedagógusok, gyerekpszichológusok, tanfelügyelők, szülők, iskolaigazgatók is bekapcsolódtak.

„A különböző tantárgyak esetében oktatási módszertani sajátosságok bevezetését szorgalmazná, legalább városi szinten osztályok létrehozását javasolná a rendes iskolahálózat keretében, valamint esetenként segédeszközök használatát tenné lehetővé akár vizsgákon is” – fejtette ki Markó Attila.

A diszlexiás gyerekek oktatására vonatkozó kezdeményezést az RMDSZ képviselői mellett a Képviselőház Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi szakbizottságának minden tagja aláírta. (Sajtóközlemény)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com