Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kézdivásárhelyen október 15-től igényelhető a fűtéstámogatás
16-10-2014 12:47
Kézdivásárhelyen október 15-től igényelhető a fűtéstámogatás
Kézdivásárhelyen október 15-től igényelhető a fűtéstámogatás. Mátyus Kálmán az önkormányzat szociális irodájának vezetője szerint idén várhatóan mintegy hétszáz család igényli a gázzal történő fűtésre kiírt támogatást, fára mintegy százan nyújtanak be kérést. Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon kevesen igénylik a villannyal történő fűtés esetében járó segélyt, ugyanis ez esetben szigorú előírásoknak kell megfelelni.

A fűtéstámogatás feltételei tavalyhoz képest nem változtak. Idén is azok a családok kaphatnak pótlékot, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. Az egyedülálló személyek jövedelme nem lehet nagyobb, mint havi 1082 lej.

Megmaradtak a kizáró jellegű feltételek is, ha valakinek tíz évnél fiatalabb személygépkocsi, több ingatlan, traktor, mezőgazdasági gépek vannak a tulajdonában vagy bankbetéttel rendelkezik, akkor nem igényelheti a támogatást.
A szociális iroda vezetője felhívja a figyelmet, hogy minden esetben az igénylők otthonában ellenőrzik a jogosultságot, és akikről bebizonyosodik, hogy jogtalanul igényeltek fűtéspótlékot, vissza kell fizessék az összeget.

Az igénylés benyújtásához szükséges aktacsomóhoz a polgármesteri hivatal kapusházában beszerezhető formanyomtatvány mellé a család összetételére vonatkozó papírokat, valamint a lakás tulajdonjogát igazoló aktákat, esetenként az utolsó gáz, vagy villanyszámlát kell csatolni.

A kérések leadásának határideje november 15-e, aki eddig az időpontig benyújtja igénylési iratcsomóját, az egész fűtési szezonra megkapja a támogatást, aki viszont később kéri, a következő hónap 1-jétől vagy 15-től jogosult a segélyre. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com