Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Új cserkészévre kértek áldást a Boldog Özséb templomban
09-10-2014 6:14
Új cserkészévre kértek áldást a Boldog Özséb templomban
Október 5-én tartotta évnyitó szentmiséjét a kézdivásárhelyi 34. Számú Gábor Áron Cserkészcsapat a Boldog Özséb Templomban. A közel 250 főt számláló közösség 2004-es újraalakulása óta a tizedik alkalommal szervezi meg az eseményt.

Vasárnap délben zöld inges, nyakkendős gyerekek, fiatalok töltötték meg a templompadokat, a kis- és rovercserkészek nagy lelkesedéssel érkeztek a szentmisére, hogy Isten áldását kérjék a cserkészprogramokra, a következő év együttléteire. Nemcsak a közösség imájába kapcsolódtak bele, hanem a liturgiában is aktívan részt vettek.

A gyerekek és fiatalok körmenetben vitték az oltár elé a szentmiseáldozathoz szükséges ostyát és bort, valamint a cserkészélet feladatait, kihívásait szimbolizáló tárgyakat: a másoknak való világítás feladatát és a hitet jelképező gyertyát, a rászorultak táplálására szolgáló kenyeret, a megtartás és összefogás jelképét, a kötelet, valamint egy egészségügyi dobozt, amely arra utal, hogy mekkora kihívás manapság észrevenni és bekötözni a testi-lelki sebektől szenvedő embereket. A hagyományoktól eltérően idén a többnyire cserkészekből verbuválódott csapat szolgáltatta a szentmise zenei kíséretét.

A csapat-érzésből a szertartás utánra is jutott, amikor a cserkészek sajtos pogácsával kínálták a templomból távozó híveket, de az általuk készített kis ajándéktárgyakból és a saját gyártású házi csokoládéból is lehetett vásárolni.

Az új cserkészév első programja az őszi portya lesz, amely idén a Gábor Áron-emlékévhez kapcsolódik: a tüzérőrnagy születésének 200. évfordulója alkalmából a berecki Gábor Áron-emlékhelyeket látogatják meg. A hétvégén a kézdiszentléleki cserkészcsapat születésénél bábáskodnak, a Perkő alatti nagyközségben a vasárnapi szentmisén 40 cserkész tesz fogadalmat. (Kertész Tibor - Fotó: 34.Számú Gábor Áron Cserkészcsapat)
 
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com