Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Tanévnyitót tartottak a kézdivásárhelyi egyetemen
30-09-2014 13:37
Tanévnyitót tartottak a kézdivásárhelyi egyetemen

Hétfőn délután ünnepi keretek közt nyitották meg az új tanévet a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pedagógiai és Alkalmazott Didaktikai Intézetének kézdivásárhelyi tagozatán.

A Bod Péter Tanítóképző Nagy Béla Dokumentációs és Információs központjában megtartott rendezvényt Dr. Szántó Bíborka, az intézmény tanulmányi igazgatója nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a Népmese Napjához közelálló tanévnyitó is alkalom lehet annak felismerésére, hogy miben jelentett útravalót az a sok-sok kincs, amit a mesék jelentenek.

Az újoncokhoz szólva azt kérte, hogy sáfárkodjanak jól az otthonról és iskolájukból hozott tudásanyaggal, hogy kíváncsiságuk, tudásvágyuk újabb és újabb utakra indítsa őket.

A tagozat új igazgatója ugyanakkor reményét fejezte ki arra nézve, hogy ebben a tanévben is szoros kapcsolatot tudnak kialakítani a gyakorló óvodával és iskolával, a Bod Péter Tanítóképzővel, illetve hogy nyílt napok szervezésével és önkéntességgel egyre láthatóbbá tudják tenni a kézdivásárhelyi egyetem tevékenységét.  Az új diákokat a megyei tanfelügyelőség nevében is köszöntötték, a másodévesek rövid műsorral készültek.

A 2014/2015-ös tanévet az előző évekhez képest valamivel kevesebb pedagógusjelölt, tizenhat elsőéves, a három nappali évfolyamon negyvenhét óvoda- és elemi oktatáspedagógia szakos egyetemi hallgató kezdte meg. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com