Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Tetemes anyagi kárral járó baleset Kézdivásárhelyen
28-09-2014 6:50
Tetemes anyagi kárral járó baleset Kézdivásárhelyen

Szombat reggel kevéssel 6 óra előtt hatalmas csattanásra ébredtek a kézdivásárhelyi 1 December utca lakói, egy Csernáton felől érkező kamion az út jobb oldalán parkoló autókba szaladt. Reggel 9 órakor még mindig sok volt a bámészkodó a baleset helyszínén, akkorra már a kárfelmérés is elkezdődött.

A bukaresti jelzésű nehézgépjármű egy Bákó megyei cég tulajdona, a kamiont vezető sofőr a rendőröknek azt mondta, hogy egy kutyát próbált kikerülni és azért hajtott bele a parkoló autósorba.
A helyszínen többen azt állították: a fáradt sofőr hazafele tartott és vélhetően elaludt vezetés közben. Ez utóbbi állítást alátámasztja az a tény is, hogy az aszfalton nem lehetett féknyomokat látni, a hatalmas jármű először leborotválta az útszakasz jobb oldalán álló négy személygépkocsi oldalát, majd néhány méter után két személygépkocsit és két kisteherautót összepréselve állott meg az útszélen. A New Fashion nadrággyár parkolója mellé épített védőkerítés egy része ripityára tört, néhány kerítésdarab a gyár kertje mellett hevert, öt-hat métere az összeroncsolódott autóktól. A teherautó vontatmányát röviddel a baleset után elszállították, a gépjármű vezetőfülkéjének jobb oldala komolyan megsérült.

A kárvallott kézdivásárhelyi autótulajdonosok járművei be voltak biztosítva, de többen keserűen állapították meg, hogy várhatóan csak a kár egy részét tudják fedezni a biztosítási összegből.
A sérült járművek közül több is totálkáros, némelyiknek az oldala, az egyik kisteherautónak a hátsó része törött össze. Szinte csodával határos módon úszta meg az ütközést egy Dacia személygépkocsi, amelynek csak a visszapillantó tükre törött le. A károsultak egy része ugyanakkor egy olyan helyen parkolt, ahol tilalmi jelzőtábla áll, mely azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos.

Egyelőre az a biztos, hogy a vétkes sofőr nem fogyasztott alkoholt, és szerencsére személyi sérülés sem történt, ám az anyagi kár hatalmas.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com