Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Putyin lesújt a külföldi tulajdonú médiára
24-09-2014 6:45
Putyin lesújt a külföldi tulajdonú médiára
Kedden nagy többséggel támogatta a Duma azt a törvénytervezetet, ami maximum 20 százalékban határozza meg a külföldi tulajdon megengedhető mértékét az orosz médiaszektorban. Jelenleg ugyanis rádiók és tévék esetében 50 százalékos külföldi tulajdont engedélyeznek az orosz törvények, nyomtatásban megjelenő újságoknál pedig semmilyen kikötés nincsen.

Az orosz médiaszektorban sok külföldi cég van jelen tulajdonosként, a Vedomosztyi nevű gazdasági lap például a Financial Times és a Wall Street Journal kiadóinak érdekeltsége is.

A putyini vezetésnek nagyon jól jönne ez a megszorító törvény, az orosz médiában ugyanis egyre több helyen nyomatnák a kormányzati propagandát, és az sem igazán tetszik a Kremlnek, hogy néhány lap nyugati szemszögből is beszámol az Oroszország és az észak-atlanti szövetségi rendszer közötti konfliktusról. Ezzel is magyarázható, hogy Putyin pártja is támogatta a javaslatot, sőt a tervezet az első szavazáson mindössze egy ellenszavazatot kapott.

Az orosz médiaszektorban a lépést egyértelműen a sajtószabadság elleni támadásnak értékelték, a még magánkézben lévő orosz médiavállalkozások vezetői is azt mondják, hogy az új törvény az érdekeltségeik eladására kényszeríti a külföldieket, és Putyin az ukrán válság miatt kialakult nyugatellenes közhangulatot használja fel arra, hogy még jobban megerősítse uralmát az orosz sajtó felett.

Oroszországban a 
Financial Times és a Wall Street Journal mellett komoly befektetései vannak a német Axel Springernek, a finn Sanomának, a sok más közt a Vouge-ot, a GQ-t és a Glamourt kiadó amerikai Condé Nastnak is. (444.hu)
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com