Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Idegengyűlölő megnyilvánulásoktól tart a labdarúgó szövetség
23-09-2014 23:14
Idegengyűlölő megnyilvánulásoktól tart a labdarúgó szövetség

Idegengyűlölő megnyilvánulásoktól tart a bukaresti román–magyar labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőn a román szövetség elnöke. Răzvan Burleanu a sport.ro televíziónak elmondta, az európai szövetség figyelmeztette román tagszervezetét, hogy súlyos következményekre számíthat, ha magyarellenes megnyilvánulások lesznek a lelátón.

„Találkoztam a szurkolói csoportok vezetőivel, és komolyan átbeszéltük a kérdést. Magyarország után Észak-Írország válogatottja jön Bukarestbe. Ezt a mérkőzést zárt kapuk mögött kellene lejátszanunk, ha a magyarok elleni selejtezőn xenofób megnyilvánulások lesznek a lelátókon” – idézte a sport.ro portál Burleanut, aki hozzátette, a szurkolói csoportok vezetői megoldásként azt javasolták, hogy a román válogatott már az első percekben szerezze meg a vezetést.

A tavaly szeptemberben rendezett román–magyar vb-selejtező (3-0) után a FIFA 90 ezer svájci frankos bírságot szabott ki az etikai kódex 65. cikkelyének megsértése miatt a román szövetségre. A találkozó megfigyelője jelentésében azt írta, a román szurkolók „idegengyűlölő“ rigmusokat skandáltak a meccs alatt, továbbá kitért arra is, hogy a drukkerek között incidensek voltak. A hazai közönség többször skandálta, hogy „kifelé a magyarokkal az országból”.

Románia Magyarországgal azonos selejtezőcsoportból próbál kijutni a 2016-os franciaországi Eb-re. A két együttes október 11-én Bukarestben mérkőzik meg egymással. A találkozóra új gyepszőnyeget kap a Nemzeti Aréna. (Népújság)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com