Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Tanévnyitót tartott a KreaKids Stúdió
22-09-2014 3:19
Tanévnyitót tartott a KreaKids Stúdió

A kézdivásárhelyi székhelyű, de Sepsiszentgyörgyön is működő kreativitásfejlesztő magániskola a negyedik tanévét kezdte el, pénteken este a nyári táborok ideje alatt megfogant és kivitelezett ruhakölteményeket (fotó), alkotásokat láthatta a közönség.

Az aktív pihenést jelentő vakáció egy izgalmas és főleg termékeny táborral indult Zabolán, ott született meg a Borudvarban bemutatott alkotások többsége. Néhány diák részt vett a Temes megyei Lugosban szervezett nemzetközi kerámiatáborban, de külön tábort szerveztek a kicsiknek, sőt a csapatból már kinőtt, egyetemen továbbtanuló „véndiákoknak” is.  

A „kreás” diákok a nyár folyamán szorgalmasan dolgoztak, tanultak, fúrtak-faragtak, szabtak és varrtak, animációs és bemutatkozó filmet készítettek vagy éppen logót terveztek, néhányan az Incitato Művésztáborban, a Székölykök Családi- és Gyermekfesztiválon, valamint az Őszi Sokadalom Zsibvásárhelyén alkottak, önkénteskedtek.

„A nagy baráti társaságnak számító KreaKids családban kicsik és nagyok jól érzik magukat, és főleg azt csinálhatják, amit szeretnek. Azzal segítjük őket, hogy hagyjuk őket kísérletezni, szabadon gondolkozni, és igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani számukra” - hangoztatták a megnyitón a stúdió vezetői, Máthé Réka és Erőss Sándor, akik bevallották, hogy a színvonalas megnyitóünnepség egy-egy mozzanata számukra is kellemes meglepetést jelentett. A pénteki ünnepség végén bemutatták a Krea Kids Stúdió legújabb tanárát, Sárkány Hannát, aki kézműves foglalkozásokat tart a kicsiknek.

A tanévnyitó alkalmából meghirdették legújabb pályázatukat, amelynek címe „Merj nagyot álmodni!”. Nevezni képregény, animáció, design és divattervezés kategóriában lehet, 10 év alatti gyerekeknek, valamint V–VIII. és IX–XII. osztályos diákoknak. A legjobb alkotások készítőit értékes díjakkal, hordozható számítógéppel, rajztáblával, varrógéppel jutalmazzák. (Kertész Tibor - Fotó: KreaKids studio)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com