Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kerékpáros felvonulást tartottak Kézdivásárhelyen
20-09-2014 2:01
Kerékpáros felvonulást tartottak Kézdivásárhelyen

A sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ, a Zöld Nap Egyesület és a városi sportiroda csütörtökön hetedik alkalommal szervezte meg a "Critical Mass-Kritikus Tömeg" nevet viselő kerékpáros felvonulást Kézdivásárhelyen. A biciklisek idén is a Sportcsarnok elől indultak el körútjukra a város utcáin.

A megmozdulás szervezői a saját mikrokörnyezetünkre próbálták ráirányítani a figyelmet, véleményük szerint a mi utcánk, a mi környezetünk, a mi levegőnk, a mi egészségünk, a mi jövőnk múlik a saját döntéseinken, közlekedési szokásaink megváltoztatásán.

"Nagyon fontos, hogy ma minél több embert tudjunk megmozgatni, ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mi, a kerékpárosok is vagyunk, létezünk. Több figyelmet kérünk az autósoktól és mi is próbálunk jobban odafigyelni az autókra. Természetesen a kerékpárosokra is vonatkoznak a közlekedési szabályok és a maihoz hasonló rendezvényeken különösen nagy hangsúlyt helyezünk ezek betartására. Ez egy könnyebb túra, ezért a már kerékpározni tudó négyévestõl a százévesig mindenki résztvehet és kerékpározhat velünk." - mondta el rádiónknak Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke.

A kerékpáros demonstráció előtt egy fél órával a helyszínen regisztrálni lehetett, és akik ezt megtették a rendezvény végén, egy sorshúzás után értékes nyereményeket vihettek haza.

Kézdivásárhelyen évente közel tíz kerékpáros megmozdulásra kerül sor, a figyelemfelkeltő akciókon kívül a civilek a Nemere Útja mentén szerveznek kerékpáros túrákat. Legutóbb egy helyi mozgáspark árának egy részét sikerült összegyűjteni a „Tekerj egy jó célért” biciklis akció által.

A megmozdulások szervezők szerint a résztvevők száma folyamatosan növekszik ezeken a rendezvényeken és Kézdivásárhelyen is egyre többen hódolnak a kerekezés szenvedélyének. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com