Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Lemhény lovasa negyedik lett a Nemzeti Vágtán
22-09-2014 1:20
Lemhény lovasa negyedik lett a Nemzeti Vágtán
Zsigmond János, a felső-háromszéki nagyközség versenyzője a Timpex Amata nevű lován a döntőig jutott el a budapesti Hősök terén rendezett megmérettetésen. A Nemzeti Vágtán székely lovas még nem ért el ilyen szép eredményt, a Székely Vágta győztesének helyezése, a mezőnyt tekintve, kitűnő teljesítményt jelent.
Timpex Amata nagyon akart győzni, és annak ellenére, hogy rosszul startolt, az ötödikről sikerült felküzdenie magát a negyedik helyre. A székely lovasnak nem sok esélye volt behozni a startnál elveszített másodperceket, így a dobogós helyekért a korábbi három győztes galoppozott.

A futamot Molnár Gyöngyi, Tahitótfalu lovasa nyerte, aki immár második alkalommal lett a Nemzeti Vágta leggyorsabb versenyzője: a 2011-es vágtán aratta első győzelmét. Az ünnepélyes díjátadón a győztes, 2014 leggyorsabb lovasa átvehette a vándordíjat, egy 1848-as huszárszablyát és az ötmillió forintos jutalmat. Iceman nevű lova hátára arany lótakarót terítettek. A döntőben másodikként befutó tavalyi győztes, Németh János, Baja lovasa egymillió forintot, a harmadik helyezett, az idén Hernádnémetit képviselő Vass Jennifer - a 2012-es vágta bajnoka - ötszázezer forintot vihetett haza. A negyedik és ötödik helyen végzett lovasok, a lemhényi Zsigmond János és a szentlőrinci Arató Barna 300-300 ezer forintot kaptak.
A Hősök terén kialakított különleges helyszínen megrendezett eseményen összesen 72 település képviseltette magát, a 17 elővágta során pedig mintegy 300 települést mozgatott meg a verseny Magyarországon és a határokon túl.

A sepsiszentgyörgyi Dan Manolachescu Románia képviseletében küzdött a Nemzeti Vágta nemzetközi futamában Katar, az Egyesült Államok, Szlovákia, Csehország, Bulgária, Magyarország, Kína, Kazahsztán, Örményország és Szerbia lovasával. A döntőbe nem sikerült bejutnia, társai nagyon erősnek bizonyultak.

A kétnapos lovas rendezvényre több tízezren látogattak ki, az otthonról szurkolók a közmédia csatornáin követhették figyelemmel élőben a versengést. (Sajtóközlemény / MTI - Fotó: Ürmösi Levente Mihály)
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com