Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Igazságot követeltek és példát mutattak összetartásból
21-09-2014 0:19
Igazságot követeltek és példát mutattak összetartásból

Több mint háromezer motoros emlékezett meg szombat délután a negyeven nappal azelőtt tisztázatlan körülmények között elhunyt szovátai társukról, Sebestyén Attiláról. Minden idők legnagyobb hazai motoros megmozdulásához a bukaresti Chopper Academy MC Románia kezdeményezésére mintegy harminc hazai motorosklub több ezer tagja csatlakozott.

Szombat délben a kézdivásárhelyi gyülekezőhelyekre az ország minden szegletéből érkeztek a megmozdulás résztvevői, majd együtt indultak el Kézdiszentlekre. A Perkő alatti nagyközségben - annak ellenére, hogy a rendfenntartók büntetést helyeztek kilátásba, ha a helyiek részt vesznek a megemlékezésen - az út mindkét széle tele volt emberekkel, akik tapssal fogadták a felvonulókat.

A cigánysoron a szervezők eligazítása alapján gyorsan kialakult a rendezett sor, a motorosok leállított, kitámasztott járgányaik elé helyezték bukósisakjaikat és gyertyagyújtással emlékeztek a hat héttel azelőtt balesetben elhunyt társukra.


A kézdiszentléleki eseményen jelen volt az elhunyt motoros özvegye is. Sebestyén Ágnes hétéves kisfiával maradt férj nélkül, és bár nem volt könnyű eljönnie a megemlékezésre, arra sem lett volna ereje, hogy félreálljon. A sajtónak nyilatkozva elmondta: bosszúérzés nélkül kéri a hatóságokat, hogy szolgáltassanak igazságot.
„Valaminek történnie kell, valaminek változnia kell, lehet, hogy ez volt az ára annak, hogy megmozduljanak a dolgok, mert ez így nem mehet tovább. Itt baleset történt, elütöttek egy kislányt, de amikor valakik segíteni akartak, megakadályozták őket ebben. Ez nem normális.” – hangoztatta a Háromszék napilapnak adott nyilatkozatában.

Ugyanezt kéri az a motoros is, aki bár segíteni akart a bajba jutott társán, augusztus 10-én este kis híján maga is áldozattá vált.
"Az a gond, hogy a hatóság ilyen-olyan okokra hivatkozik, nem halad előbbre a nyomozás, nincs elég ember előállítva és nem volt még szembesítés. Ennek ellenére a motoros összejövetelek, megemlékezések megnyugvást adnak arra nézve, hogy a motoros társak, sőt mások is felfigyeltek erre és nem hagyják az ügyet nyugodni. Ez egy jó előrelépés." - mondta el Pál Tamás, a kézdiszentléleki motoros baleset utáni lincselés túlélője, aki szerint nem normális az, hogy az esetről még mindig nem készült el az igazságügyi orvosszakértői jelentés és ezt a rendőrség pénzhiánnyal magyarázza.
„Nincs keret a törvényszéki orvos munkájának kifizetésére, de legutóbb volt pénz arra, hogy két magyarországi és húsz helyi motoros érkezésére több száz csendőrt és rendőrt a helyszínre vezényeljenek.” – méltatlankodott a baleset után megkéselt motoros.

„A mai esemény célja elsősorban a megemlékezés, a főhajtás Attila emléke előtt, de ugyanakkor ez egy segélykiáltás is, egy figyelemfelkeltő akció. Nem hunyhatunk szemet a történtek felett, nem tartom normálisnak, hogy 2014-ben ilyen dolgok megtörténhessenek” - fogalmazott Tavi Octavian, a felvonulást kezdeményező Chopper Academy MC alelnöke, aki hozzátette: volt még számos hasonló eset, amikor európai körúton levő, az ország területén áthaladó kerékpárosokat támadtak meg.
„Talán nem volt ennyire mediatizálva és senki nem tett semmit. Úgy gondolom, itt az ideje cselekednünk, hogy soha többet ne történhessenek meg ilyen esetek, ezt nem fogadhatjuk el” – nyomatékosított az alelnök.

Az esemény helyszínét egyébként a vártnál kevesebb csendőr és rendőr biztosította. Negyed annyian voltak, mint amennyit legutóbb, a két magyarországi Gój Motoros érkezésének hírére kivezényeltek. A hatóságoknak a forgalomirányításban volt feladatuk, a felvonulók rendbontás nélkül távoztak. Kézdiszentléleken a baleset óta a szombati volt a harmadik motoros megmozdulás. (Kertész Tibor)

A motoros akción készült fotók megtekinthetők itt és itt.

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com