Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Tiszteletet és igazságot követelnek a motorosok
19-09-2014 6:27
Tiszteletet és igazságot követelnek a motorosok

„Tiszteletet és igazságot” - ezt kérik a romániai motorosklubok. Tagjaik szombaton elindultak Kézdiszentlélek fele, ahol negyven nappal ezelőtt gyanús körülmények között veszítette életét egy szovátai motoros, egy társát pedig többször is megszúrták. 
A megemlékezés mellett fő céljuk, hogy akciójukkal felhívják a figyelmet a kézdiszentléleki tragédia körülményeire, továbbá a nyomozás kiváltotta általános elégedetlenségre. Megmozdulásaikat addig folytatják, míg a hatóságok nem tesznek meg mindent azért, hogy a kézdiszentlélekihez hasonló eset többé ne forduljon elő.

A merészebb becslések szerint szombaton mintegy négyezer motoron hétezer motoros vonul fel a Perkő alatti nagyközségben, Romániában eddig nem volt példa ilyen méretű megmozdulásra, amely ezúttal harminc motorosklub együttműködéseként jött létre.

A Kovászna megyei rendőrfelügyelőség és csendőparancsnokság, valamint a brassói út- és hídügyi igazgatóság közleménye szerint szombaton 14 és 17 óra között lezárják a DN 11 B jelzésű országutat Kézdiszentlélek központja és Kézdiszárazpatak között. Kérik az autósokat, hogy amennyiben tehetik, kerüljék el azt a környéket.

A motorosklubok tagjai különböző órákban indulnak el Kézdiszentlélek irányába, hogy ne nehezítsék a közlekedést. A Moldva felől érkezők a Vadrózsák vendéglő parkolójában gyűlnek össze, a Brassó, illetve Bukarest felől befutókat a helyi szervezők a Kaufland nagyáruház parkolójában fogadják, a Csík felől érkezők Szárazpatakon gyülekeznek.

A megemlékezés főszervezője, a Chopper Academy MC keddi felhívásában leszögezte, számukra fontos, hogy a rendezvény békés, diszkrimináció- és erőszakmentes legyen, és tekintettel a jelentős számú résztvevőre, a hatóságokkal is közölték szándékaikat.

A résztvevőknek számos szabályt is be kell tartaniuk: többek között nem léphetnek kapcsolatba a helyiekkel, a rendfenntartó erők utasításainak engedelmeskedniük kell, és csak a gyertyagyújtás idejére szállhatnak le a motorbiciklikről. Ugyanakkor a szervező levélben kérte fel Kézdiszentlélek polgármesterét, hogy tolmácsolja a település lakossága felé azt a kérésüket, hogy ne vegyenek részt a megemlékezésen.

Értesülésünk szerint a rendfenntartók nagy erőkkel, több megyéből toborzott, mintegy 400 csendőrrel biztosítják a felvonulás helyszínét. 
Petronela Corodeanu, a Kovászna megyei Csendőrség szóvivője elmondta: a megmozdulást szervező bukaresti motoros klub azt kérte, hogy a felvonuláson kizárólag motorosok tartózkodhassanak. A csendőrök arra figyelmeztetnek, 5000-től 50.000 lejig terjedő pénzbírságot kockáztat az, aki nem a motoros felvonulás részeként vesz részt a megemlékezésen, vagy ellentüntetést szervez.

Pénteken egyébként a Kézdiszentlélek utcáin felszerelt hangosbemondón több ízben is arra szólították fel a helyi lakosokat, hogy a motoros felvonulás idején ne hagyják el otthonukat, ne vonuljanak utcára.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com