Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Jancsó Benedekre emlékeznek
18-09-2014 13:35
Jancsó Benedekre emlékeznek
A székely tudós születésének 160. évfordulója alkalmából megemlékezéssel egybekötött kulturális programsorozat várja az érdeklődőket Háromszéken szeptember 18. és 21. között.

Csütörtök délelőtt a Székely Nemzeti Múzeumban ünnepi emlékülést tartanak, amelyen előadások hangzanak el Jancsó Benedek nemzetstratégiai jelentőségéről. Gelencén csütörtökön 19 órakor képzőművészeti kiállításokat nyitnak meg, meg lehet tekinteni a „Háromszéki kúriák” című expót, illetve a „Képek a Kárpát-hazától Mexikóig” című kiállítást Jancsó Zoltán festőművész munkáiból.

Pénteken a kézdivásárhelyi Molnár Józisás parkban a Székely Nemzeti Tanács és a Jancsó Alapítvány közös megemlékezését tartják, 17 órától emlékmise lesz a budavári Mátyás-templom kórusának közreműködésével a kantai Szentháromság-templomban. Szintén pénteken 19:30-tól a Bodor György Művelődési Otthonban irodalmi műsor lesz, majd 21 órától szintén a Művelődési Otthonban a Dobogókő nemzetirock-zenekar koncertje zárja a napot.

Szombaton 14:30-kor koszorúzás lesz a Jancsó Benedek Iskola kertjében, majd Gelencén is bemutatják a „Pusztába kiáltó szó” című kiadványt. 16:30-tól a műemlék templomban emlékmisén lehet részt venni amelyen közreműködik a budapesti Mátyás-templom kórusa, majd Pálúr János orgonaművész koncertjét lehet meghallgatni. Vasárnap 11 órától emlékmisét tartanak a gelencei központi római-katolikus templomban, míg délben a falu központjában felavatják a helybeli Kelemen Dénes fafaragó által készített Trianon-emlékművet. 15 órától a Jancsó-kertben zajlik az ünnepség, este a művelődési otthonban a kézdivásárhelyi nyugdíjasklub Örökifjak Együtese szerepel és ez képezi a négynapos rendezvény utolsó mozzanatát. 
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com