Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Családoknak szóló előadássorozatot tartanak a Vigadóban
18-09-2014 12:28
Családoknak szóló előadássorozatot tartanak a Vigadóban

A Vigadó Művelődési házban hétfőn elkezdődött az „Ásó, kapa, nagyharang…” című előadássorozat. A 19 órakor kezdődő előadásokon a házasság különböző helyzeteire, a családon belül előforduló problémákra kínál megoldásokat a szakember.

Az egészhetes program a kézdivásárhelyi Mustármag és Búzakalász családos közösségek, valamint a szentkatolnai Rebekka Missziós Központ közreműködésének köszönhetően jött létre, a Vigadó Művelődési Ház új évadát megnyitó előadássorozat a házasságok megújulását szolgálja.

A szervezők szerint a nehéz helyzetbe került házasságokat látva fontosnak tartják, hogy az emberek halljanak jó példákról, életbe ültethető megoldásokról. Hangsúlyozták, hogy ha oly nagy gondot fordítunk anyagi javaink - autónk, házunk, kertünk - karbantartására, talán a házasságaink is megérdemelnének egy hét gondozást, odafigyelést.

A meghívott előadó Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, gyógypedagógus, nyugalmazott főiskolai tanár, aki közismert elsősorban a házasságra készülő vagy már családos keresztény párok körében. A sepsiszentgyörgyi származású, Budapesten élő szakember előrehaladott kora ellenére ma is tart jegyesoktató és házassággondozó előadásokat, több könyve is megjelent ebben a témában.

"Az ember életközege a kapcsolat. Úgy ahogy a szatyorban nem érzi jól magát, vagy ahogyan a szárazföldön sem. Csapkod a farkával és erre valaki azt mondhatná, hogy mennyi vitalitás van benne, pedig az haldoklás. Manapság nagyon sok ember él így. A házasság is nagyon jó intézmény, mert ott lehetõség van a bennsõséges kapcsolatra, minden területen - lelkileg, szellemileg, testileg, mégpedig úgy, hogy egymásra figyelünk oda, nemcsak arra, hogy nekünk mi kell, mi hiányzik, mit nem kapok meg a másiktól, hanem arra figyelek, hogy mit adhatok a másiknak." - mondta el rádiónknak a szakember.    

„Hová tűntek a férfiak és apák?” „Háború és béke a házasságban”, „Kommunikációs félreértések a házastársak között”, „Kapcsolattartás, mint szeretetközlés” – ezek azok a témák, amelyek a hét folyamán terítékre kerültek, és szó esik még a férj és a feleség szerepköréről, elköteleződésről és a megbocsátásról is.

A rendezvény szombaton, szeptember 20-án Szentkatolnán a Rebekka Missziós Központban családos nappal folytatódik, ahol az előadó lánya, Brouwerné Pálhegyi Krisztina „Kire hallgat a gyermek?” címmel tart előadást a kapcsolatra épülő következetes gyermeknevelésről, majd családi piknikezéssel zárul a rendezvény. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com