Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Több ezren készülnek Kézdiszentlélekre
16-09-2014 12:39
Több ezren készülnek Kézdiszentlélekre

Soha nem látott motoros összefogás körvonalazódik a hétvégére, a legfrissebb információink és a merészebb becslések szerint szombaton, szeptember 20-án 14 és 15 óra között mintegy négyezer motor és hat-hétezer motoros érkezik Kézdiszentlékre, ahol az augusztus elején tisztázatlan körülmények között elhunyt, sokak szerint a helyi cigányok által meglincselt Sebestyén Attilára emlékeznek majd, ahogy azt a korábbi megmozdulásokon is tették.

A megmozdulás előzményeként az elmúlt hétvégén Bukarestben több száz fehér karszalagos motoros vonult fel, a fővárosi Gyulafehérvár-téren védősisakjukat a járművek elé helyezve néma csendben emlékeztek meg a történtekről azt kérve az igazságszolgáltatástól, derítsen fényt a Kézdiszentléleken történtekre. A megmozdulás az előre leszögezett céloknak megfelelően csendben, kulturáltan zajlott.

A déli országrészben a bukaresti Chopper Academy MC Románia motorosklub vállalta a felvonulásra való mozgósítást, a Facebook szociális hálón Comemorare, azaz Megemlékezés címmel külön oldalt hoztak létre az esemény szervezésére, ahol kedd délig már közel kétszázötvenen jelezték részvételüket. A szervezők kijelentik, hogy nem cirkuszt csinálni mennek, vagy megbüntetni bárkit is. Kérik a résztvevőket: civilizáltan viselkedjenek, a rasszista megjegyzésektől és az erőszaktól tartsák távol magukat. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy „a bűnösök származásától függetlenül nem szabad hasonló eseteknek megtörténniük, a lehető legszigorúbb büntetésekre van szükség”

A szentléleki esemény megszervezésére eddig húsz motorosklub fogott össze, így az ország minden szegletéből érkeznek majd és két irányból gördülnek Kézdivásárhelyre. A Moldva felől érkezők a Vadrózsák vendéglő parkolójában gyűlnek össze, a Brassó, illetve Bukarest felől befutókat a helyi szervezők a Kaufland nagyáruház parkolójában fogadják, a Csík felől érkezők Szárazpatakon gyülekeznek.

Az eseményt a motoros 
társadalom figyelmeztetésnek is szánja, ugyanis elégedetlenek a hatóságok, a kézdiszentléleki baleset körülményeit kivizsgáló rendőrség munkájával. (Kertész Tibor - maszol.ro) 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com