Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Átvette a kormány a bálványosi utat
16-09-2014 7:00
Átvette a kormány a bálványosi utat

Már a Hivatalos Közlönyben is megjelent, hogy Kovászna megye köztulajdonából az állam tulajdonába és a Román Országút és Autópálya Társaság ügykezelésébe került át a Kézdivásárhely-Torja-Bálványos-Bixad közötti 35 km-es útszakasz, ugyanakkor a DJ 113-as megnevezés is DN 11C-re változott.

Kovászna megye Tanácsa július 30-án rendkívüli tanácsülésen döntött az ügyben, a kormány a szeptember 12-én megjelent 767-es számú határozatban szentesítette a megyei és állami vagyonalap közötti cserét. Az átadásra 30 nap áll rendelkezésre.

Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy 2009-ben a megyei tanács az útszakasz teljes felújítását a Regionális Operatív Program keretén belül kívánta kivitelezni. Ennek érdekében pályázatot nyújtottak be, amelyet el is fogadtak, de anyagi források hiányában azt a várólistára tették. Később az Elena Udrea által kezdeményezett programba nyert felvételt az útszakasz, de az akkori kormányváltás után a kivitelezés is megbukott.

„Egyetlen, azonnali hatással bíró jó megoldás, ha a kormány átveszi, és az általunk is befizetett adóbevételekből újítja fel.” – összegzett a megyei elnök.

István Zoltán szállításügyi államtitkár segítségének köszönhetően a sok éves gond most megoldódni látszik, ugyanis az útszakasz a Román Országút és Autópálya Társaság ügykezelésébe került és a felújítási munkálatokat várhatóan már az idén elkezdik. (Sajtóközlemény)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com