Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Két újabb út aszfaltozását tervezik Kézdivásárhelyen
16-09-2014 6:44
Két újabb út aszfaltozását tervezik Kézdivásárhelyen

Kormánytámogatást ígértek a múlt héten a kézdivásárhelyi önkormányzatnak, ennek értelmében a Május 1 és a Vágóhíd utcák aszfaltozásához szükséges terveket fogják majd központi pénzekből finanszírozni.

A kézdivásárhelyi Vágóhíd utcában több lakóház és két, fiatal házasoknak épített tömbház is található. Emiatt a városrész meglehetősen forgalmas, lakóinak naponta sok kellemetlenséget okoz a poros út. Jó hír, hogy pár napja a kormány pénzt ígért a korszerűsítéshez szükséges tervek elkészítéséhez.

Derzsi Gyula alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a szeptember 11-i csíkkozmási találkozón Victor Ponta miniszterelnök, valamint Liviu Dragnea fejlesztési miniszter több mint ötven székelyföldi település elöljárójával írtak alá szerződéseket különböző munkálatok elvégzésére. Kézdivásárhely 50 000 lejt kapott, amely a már említett utcák tervezési költségeire elég. A Május 1 és a Vágóhíd utcák alapozása már évekkel korábban elkészült, viszont az aszfaltozás elmaradt.

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy az Állomás utca korszerűsítésével kapcsolatos tárgyalások is előrehaladott állapotban vannak, így vélhetően mire a csatornázással kapcsolatos helyzet tisztázódik, remény van arra nézve, hogy az ott lakóknak sok bosszúságot okozó, nagyon rossz állapotban levő útszakaszt is rendbe tudják tenni. (Fotó: Bartos Lóránt)    

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com