Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Válaszút gyerekeknek
05-09-2014 11:54
Válaszút gyerekeknek
A Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány anyagára alapozva a református egyház már hét éve szervez vakációs bibliahetet Kézdivásárhelyen.

Idén a gyerekek hétfőtől péntekig vehettek részt a délelőttönként megszervezett foglalkozásokon. A felső tagozatos diákoknak idén Csomakőrösön szervezték meg a bibliahetet, az óvodások és kisiskolások tevékenységére a kézdivásárhelyi Kálvin Központ alagsorában levő ebédlőben került sor.
"Nagy segítséget kapunk ilyenkor a vallástanárainktóI, igazából a munka oroszlánrészét is ők végzik. Ezenkívül
 önkéntesként az "ikéseink" és konfirmándusaink segédkeznek. Egy több mint tízfős csapattal lehet ezt csinálni, úgy hogy sikerüljön és élmény legyen a gyerekeknek is. Legtöbbször a nyári táborba is csapattal együtt megyünk ki, önkéntesekkel, a tanárokkal és a lelkészkolégákkal, ott készülünk fel teljes egészében erre a hétre, de mindkét alkalommal nagy élmény ez - nemcsaka  gyerekeknek, hanem nekünk is." - mondta el Beder Imre kézdivásárhelyi református lelkész. 

A hét fő témája a válaszút volt, a foglalkozások során a gyerekeket próbálták jó döntésekre biztatni. Az együttlétek gyerekek által is fogható mondanivalója az volt, hogy bármilyen helyzetben lehet győzedelmeskedni, akkor is, amikor kicsik vagyunk, ennek az üzenetnek az alátámasztására szolgált a bibliai szereplők – Gedeon és Ruth, Dávid és Góliát – története.
Az apróságoknak játékosan, interaktívan, szerepjátékkal, kézműves tevékenységekkel, énekelve, nevetve próbálták átadni az örömhírt, hogy ahol emberileg kevés valami, ott Isten szemszögéből lehet sok és lehet hatalmas.
A vakációs bibliahét utolsó napján a gyerekek már többnyire a segítők által előadott történetek záró mozzanatát követhették, de ezúttal sem maradt el az éneklés, a jó hangulat. Az egy héten át tartó foglalkozások a vasárnapi istentisztelet után megtartott kiértékelővel zárultak. (Kertész Tibor) 

 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com