Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Megújulna az ASIMCOV kézdivásárhelyi szervezete
05-09-2014 8:22
Megújulna az ASIMCOV kézdivásárhelyi szervezete

A Kovászna megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV) helyi szervezetének vezetősége és néhány tagja csütörtök este a Szabadság utcai Vállalkozói Inkubátorház konferenciatermében tartott megbeszélést. A tanácskozás során felmerült az igény a kézdivásárhelyi területi iroda tevékenységének átszervezésére.

Papp Zoltán helyi elnök elmondta: egy önálló, aktív és működőképes helyi vállalkozói szövetséget szeretnének, amely a tagság segítségére tud lenni, ahová szívesen csatlakoznak a kézdivásárhelyi és környékbeli vállalkozók.

Az ügyvezető elnöki tisztséget Már Árpád Attila vállalta, önkéntes tevékenységének többek között része lenne a szövetséghez tartozó helyi vállalkozók felkeresése, a kapcsolatok felfrissítése. Ennek érdekében egy kérdőívet juttatnának el a tagsághoz, amely segítségével a vállalkozók igényeit összesítenék; többek között azt is felmérnék, hogy melyek azok a területek ahol a vállalkozók nehézségekbe ütköznek, hogy van-e igényük képzésekre, jogi szaktanácsadásra és hogy mit várnak el a Kis- és Középvállalkozók Szövetségétől.  Emellett szívesen fogadnak minden olyan ötletet, amely a helyi ASIMCOV zavartalan működését segíti.

Az önállósulási törekvések első fejezeteként egy saját bankszámlát nyitottak, így a helyben befizetett tagsági díjak Kézdivásárhelyen kerülnének felhasználásra. Az Őszi Sokadalom programsorozatának részeként megszervezett Pityókafesztivál sikerén felbuzdulva körvonalazódik már egy újabb gasztronómiai rendezvény ötlete is, amelyre az ősz folyamán kerülne sor. Az esemény egyben egyfajta nyitás lenne a helyi vállalkozói közösség és a lakosság fele is.

A megbeszélés során megalakult a kézdivásárhelyi szervezet vezetőtanácsa, a tervek szerint havonta kétszer összeülő testülethez a továbbiakban is csatlakozhatnak a közösségért tenni akaró vállalkozók. A jelenlevők elmondták: a vállalkozói szférában is szükség van az összefogásra, az összetartásra. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com