Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A prefektúra is perel a fizetéses parkolás ügyében
04-09-2014 15:31
A prefektúra is perel a fizetéses parkolás ügyében

Érvénytelenítené a Kovászna megyei prefektúra a kézdivásárhelyi fizetéses parkolás bevezetéséről döntő tanácshatározatokat.

Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) helyi tanácsosa csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: a kézdivásárhelyi fizetéses parkolás ellen indított hadjáratuk eredményes volt, ugyanis a június 16-án, a Kovászna megye prefektúrához intézett beadványukra szeptember 4-én válasz érkezett.

Az ügy előzménye, hogy július 30-án hét magánszemély, közöttük Johann Taierling és Balázs Attila néppárti tanácsosok a közigazgatási bíróságon perbe hívták a helyi tanácsot és a csíkszeredai City Parking Kft.-t a fizetéses parkolást bevezető két tanácsi határozat hatályon kívül helyezését kérve. A tizenöt oldalas perirat azt hivatott bebizonyítani, hogy a kerékbilincselés törvénytelen, kizárólag a közlekedési rendőrség hatáskörébe tartozik a járművek mozgásképtelenné tétele. Az aktacsomót akkor a prefektúrára is eljuttaták.

A Marius Popica prefektus által aláírt válaszlevélben arról értesítik a beadvány aláíróit, hogy augusztus 26-án a közigazgatási bíróságon a Kovászna megyei kormánybiztosi hivatal is perbe hívta a kézdivásárhelyi önkormányzatot és kérte a fizetéses parkolás bevezetéséről döntő, tavalyi 57-es és 58-as számú önkormányzati rendeletek törvénytelenné nyilvánításét és érvénytelenítését.

Johann Taierling a sajtótájékoztatón kijelentette: a prefektusi döntés értelmében követelik az érvénytelenített határozatokat előterjesztő városvezető és az azt megszavazó tanácsosok felelősségre vonását.

Az ügy kapcsán Bokor Tibor polgármestert is megkerestük, aki mától pihenőszabadságát tölti, ezért csak telefonon tudtuk elérni. Az elöljáró a Profi Rádiónak nyilatkozva elmondta: a kormánybiztos nem tud tanácshatározatokat felfüggeszteni, ha elfogadásuk óta több mint hat hónap telt el. A polgármester hozzátette: a határozatok esetleges felfüggesztése sem vezetne az önkormányzat és a fizetéses parkolást felügyelő cég között megkötött szerződés felfüggesztéséhez, az továbbra is érvényben marad.

A prefektúra értesítése egyébként egy hosszabb jogi procedúra kezdetét jelenti, ugyanis a kézdivásárhelyi önkormányzatnak 25 napja van, hogy válaszoljon a perbehívásra és hogy elküldje a védekezési levelet a bíróságra. (Kertesz Tibor) 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com