Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Nyüzsgés volt Zsibvásárhelyen
01-09-2014 9:12
Nyüzsgés volt Zsibvásárhelyen

A kézdivásárhelyi napok egyik színfoltjaként nyitotta meg a kapuit az Őszi Sokadalom gyermekbirodalma a Next Egyesület szervezésében. A program zavartalan működtetéséhez nagyszámú személyzet járult hozzá, ezúttal közel hatvan önkéntes vett részt a négynapos tevékenységben, ők szerelték össze a gyerekvárost és járultak hozzá a gyerekek biztonságához és jó közérzetéhez.

„Az önkénteseink olyan emberek, akik értékelik azt, amit csinálunk, már több éve dolgozunk együtt. Közöttük van Vetró Andás szobrászművész is, aki nagy élvezettel próbálja átadni az anyag formázásának tudását a gyerekeknek.” -  mondta el érdeklődésünkre Gáspár Csongor, aki párjával, Szabó Melindával együtt a nagysikerű Székölykök Családi- és Gyermekfesztivál megálmodóiként kaptak idén megbízatást az önkormányzat részéről a „Zsibvásárhely” felállítására.

A játékba beszálló gyerekek regisztrálása a recepcióként is szolgáló „polgármesteri hivatalban” történt, innen indulva a különböző játékok és tevékenységek révén gyűjthették be a „macskaköveket”, miközben felfedezhették a különböző tevékenységekre csalogató műhelyeket.

„A játékok körül nagy volt a tolongás, a műhelyek is egy óra játék után, vagy a nap végére kezdtek megtelni. Nagy szenzáció volt a tűzoltó- és rendőrautó, ki lehetett próbálni a szirénázást,be kell vallanom, hogy én is most ültem először tűzoltóban. Az autószerelő műhely is szenzációs volt, sok kisfiú oda volt „ragadva” vártak, hogy valamit le vagy felszerelhessenek egy igazi autóról. Érdekesség volt a Posta, ahol képeslapokat lehetett rajzolni, festeni, amelyet felbélyegeztünk és el lehetett címezni szülőknek, nagyszülőknek, bárkinek. A fotósnál is nagy tömeg volt, azonnal kinyomtatható, minőségi, profi fotókat kaptak a családok, akik lefotóztatták magukat. Egy biztos: nem tudok olyan foglalkozást mondani, amelynek ne lett volna sikere. Sok szülő jött és megköszönték, hogy milyen jó dolgot hoztunk össze.” – mondta el a gyerekvárosi hangulatra utalva Gáspár Csongor.

A „Zsibvásárhelyen” még babaház, mesesarok, kézműves és festegető műhely is működött, de akár a színházba, a gyógyszertárba, sőt a könyvtárba és a múzeumba is el lehetett látogatni.

A szervezőknek pontosa adatok nem álltak rendelkezésre, de valószínű, hogy ezernél is többre tehető a gyerekvárosba ellátogatók száma.
(Kertész Tibor - www.oszisokadalom.ro)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com