Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Hivatalos a Hatvany Lajos-ösztöndíj
30-08-2014 7:51
Hivatalos a Hatvany Lajos-ösztöndíj
Az Őszi Sokadalom hivatalos megnyitóját megelőzően, pénteken délelőtt írta alá Hatvan város alpolgármestere, Horváth Richárd és Bokor Tibor polgármester a két testvérváros közötti szerződést a Hatvany Lajos Emlékdíj érvényesítésére.

„Hatvan város megalapított egy kitüntetést, ez arról szól, hogy a testvérvárosokban, ahol magyar anyanyelvi oktatás folyik, kijelölnek egy magyar nyelvben kiválóan teljesítő, vagy azt kiválóan művelő diákot, aki egy kitüntetést kap. Ezt majd szeptemberben, az ünnepi testületi gyűlésen, Hatvan városában tudja átvenni a diák. Ez a kitüntetés alapvetően két testvérvárosunkról szól: az egyik az erdélyországi Kézdivásárhely, a másik a kárpátaljai Beregszász városa – mondta el rádiónknak Hatvan város alpolgármestere. 

A felajánlás hivatalosítására került sor pénteken, a 11-es udvartéri Szentkereszty Stephanie emlékházban, a két város elöljáróinak részvételével. 

Bokor Tibor polgármester köszönetét fejezte ki Hatvan város önkormányzatának, amiért ily mértékű nemzeti felelősségtudatról tesz tanúságot az elszakított területeken élő fiatalok irányában.

Horváth Richárd hatvani alpolgármester kimondottan ez alkalomból utazott a Vargavárosba, hogy a szerződésaláírás kapcsán elmondja, képviselőtestületük és az önkormányzat szívügyének érzi a határon túli magyar anyanyelvű fiatalság támogatását, hiszen a történelem és az ország határai az idő folyamán változhatnak, de az együvé tartozás érzését, az emberi kapcsolatokat kötelességünk erősíteni és megtartani.

A szerződés aláírását követően, szeptember végén Hatvanba várják a Hatvany Lajos Kitüntető Emlékdíj nyertesét, Mike Bernadettet, hogy ünnepélyes keretek között adhassák át neki a 100 ezer forintos ösztöndíjat és oklevelet. (Kertész Tibor - Sajtóközlemény)
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com