Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Bántalmaztak három kézdiszentléleki fiatalt
30-08-2014 7:47
Bántalmaztak három kézdiszentléleki fiatalt
Közel egy héttel a kézdiszentléleki falunapok után is jól látszanak a verés nyomai annak a három fiatalembernek a testén, akiket a brassói mobil csendőralakulat alkalmazottai bántalmaztak. A csendőrök három rendben verték meg őket, és a 61-es törvényre hivatkozva fejenként ezer lejjel is megbüntették – számoltak be a Háromszék napilapnak az érintettek.

Kovács Levente, Pál Zoltán és Kovács Gábor augusztus 23-án éjfél után a sportpálya környékén megszervezett falunapon szóváltásba került azzal a Kászonokból érkezett fiatallal, akitől visszakövetelték a száz eurót, amit külföldi munkahely fejében kifizettek neki. Nem történt verekedés, csupán szóváltás, hangoskodás. A három fiatalt a csendőrök földre teperték és megbilincselték, majd a kerítés mellé állítva ütlegelni kezdték őket, majd betessékelték a csendőrségi furgonba, ott letérdepeltették őket, úgy ütötték gumibottal, kézzel, és rúgták is.

A harmadik verést a helyi rendőrőrsön kapták, ahol Bogdan Croitoru csendőraltiszt mindhármuk nevére a büntető jegyzőkönyvet is kitöltötte. A jegyzőkönyvben az olvasható, hogy botrányt keltettek és agresszíven viselkedtek, nem tettek eleget a csendőri felszólításnak. A három fiatal nem jelentkezett a törvényszéki orvosnál, de záros határidőn belül megfellebbezik a rájuk kiszabott büntetést a kézdivásárhelyi bíróságon.

A szerdai, második motoros megemlékezés napján készült felvételek alapján a három megvert fiatal egy százhúsz-százharminc kilós, tökmagoló csendőrben felismerte az egyik verőlegényt.

Petronela Corodeanu, a csendőrség szóvivője a napilapnak nyilatkozva elmondta: a csendőrök törvényesen jártak el, a kézdiszentléleki fiatalok és két kászoni összeverekedtek, attól származhatnak a testükön lévő sebhelyek, nem a csendőrök verték meg őket. (Háromszék)
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com