Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Enyhének tartják az állatkínzásért kirótt büntetéseket az állatvédők
28-08-2014 23:12
Enyhének tartják az állatkínzásért kirótt büntetéseket az állatvédők

Forró Béla, a kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub Egyesület elnöke felháborodottan számolt be rádiónknak arról, hogy egy különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzásért az ügyészség mindössze 400 lej, nevelő célzatú pénzbírságot szabott ki, megszüntette a bűnvádi eljárást, és még csak bíróság elé sem állították az elkövetőt.

Egy szentkatolnai 16 éves fiatal ellen az év elején azért indult eljárás, mert súlyosan bántalmazott egy kutyát, karóval ütlegelte, eltörte a gerincét, és valószínű vasvillával is megszúrta. A helyszínen a sérült ebet Németh Loránd Csaba állatorvos látta el, ám a 2-3 éves, közepes termetű kóbor kutyát nem lehetett megmenteni, így elaltatták.

Forró Béla a napokban kapta kézhez az ügyészségi értesítést, amelyből kiderül, hogy megszüntették a bűnvádi eljárást, figyelembe véve azt is, hogy a tett elkövetésekor még nem volt érvényben az új, szigorúbb büntető törvénykönyv és hogy az elkövető kiskorú.  

Az ügyiratban az is szerepel, hogy a fiatalember nem ismerte el az ellene felhozott vádakat, hogy a tette nem jelent veszélyt a társadalomra nézve, ezért elegendőnek találták a nevelő célzatú pénzbírságot.

Az állatvédő meg fogja fellebbezni a döntést, kérve, hogy a pénzbírság helyett a fiatalkorút kötelezzék közmunka elvégzésére, dolgozzon legalább tíz napot egy kutyamenhelyen. Hangsúlyozta: évek óta küzdenek, hogy elejét vegyék az állatkínzásoknak, az egyértelmű ügyekben is nehéz a bizonyítás, mert a szemtanúk ritkán vállalják, hogy aláírják a jegyzőkönyvet, és szinte soha nem jelentik fel a tetteseket. (Kertész Tibor - Sláger Rádió)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com