Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kicsengetések a céhes városban
26-05-2014 13:30
Kicsengetések a céhes városban
A tanítóképzősök ballagási ünnepsége szombaton reggel szentmisével kezdődött a Boldog Özséb templomban, délelőtt az osztályfőnöki órák után, két líceumi és egy posztlíceumi osztály búcsúzott iskolájától.

„A pillanatok, amelyeket valaha átéltünk, azokkal, akiket valaha ismertünk – ezek összege vagyunk mi mindannyian, ezekből áll majd össze a történetünk. Ez lesz az emlékeink slágerlistája, amelyet újra meg újra lejátszunk magunkban. (…) Jegyezzétek meg ezt a pillanatot. Ma, holnap még virág van a kezetekben, de rövidesen tollat ragadtok és átestek eddigi életetek talán egyik legnagyobb megmérettetésén, az érettségi vizsgán. (…) Úgy gondolom, hogy egy jó iskola két dolgot adhat útravalóul diákjainak – gyökereket és szárnyakat. Remélem mindkét útravalót sikerült betarisznyálni itt a Bod Péter Tanítóképzőben.” – mondta el beszédében Deák Magdolna a tanintézmény nevelési igazgatója.

Kőmíves Noémi szakfelügyelő a Kovászna megyei tanfelügyelőség üzenetét tolmácsolta, a tizenegyedik osztályosok nevében Szász Izabella szólt a végzősökhöz, iskolai élményeket felidézve csalt mosolyt az arcokra. A ballagókat Beder Imre református lelkész áldotta meg.

Az iskola ének- és zenekara, valamint a Szóbohóc Színjátszó Csoport tagjai zenés-verses műsorral, a Gyöngyvirág Tánccsoport tagjai egy utolsó tánccal búcsúztak azoktól, akikkel az elmúlt négy év alatt együtt léptek színpadra. Az iskolazászló és aranykönyv átadását követően a kimagasló tanulmányi eredményeket elért tanulókat jutalmazták.

Babos László osztályfőnök az első három legjobbként Pénzes Jankát, Tamás Andreát és Lukács Renátát szólította az ünneplők elé. Székely Imola tanár végzős osztályából Orza Borbálát, Tamás Jankát valamint Tálas Esztert és Ugron Emőke Mártát díjazta.

Szováti Ágnes osztályfőnök a titkársági posztliceális tagozat legjobb végzőseit, Ráduly Emőkét, Dimény Csillát és Sárkány Zitát kérte fel a díjak átvételére.

Az évfolyam legjobb tanulója Pénzes Janka, 9,92-es négyéves átlaggal, az önkormányzat díját is ő vehette át. A diáklány biológia, magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika és kémia megyei és országos tantárgyversenyeken képviselte sikerrel az iskolát. A tanintézményen és az önkormányzaton kívül még díjazott a Rotary Klub és a KreaKids Sútió is. A ballagók nevében Tálas Eszter búcsúzott az iskola tanáraitól és diákjaitól.


A Gábor Áron Szakképző Líceumban szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött a kicsengetés, az oktatási intézménynek búcsút intő végzős hallgatókat Gábor Rezső iskolaigazgató és Fejér László Ödön parlamenti képviselő köszöntötte. A tanintézményben négy líceumi osztály 85 diákját csengették ki, de a három posztlíceumi osztálynak is szombaton volt a ballagása.

A kicsengetések sora május 30-án, pénteken folytatódik, aznap a Nagy Mózes Elméleti Líceumban és az Apor Péter Mezőgazdasági Szakközépiskolában lesz ballagási ünnepség. Május 31-én, szombaton a Református Kollégium végzősei búcsúzkodnak iskolájuktól. (Kertész Tibor)

A Bod Péter Tanítóképző ballagási ünnepségen készült fotók megtekinthetők rádiónk Facebook-oldalán.

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com