Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Véget ért a III. Kézdivásárhelyi Diáknapok rendezvénysorozata
19-05-2014 14:53
Véget ért a III. Kézdivásárhelyi Diáknapok rendezvénysorozata

Az aranyérmes csapat tagjai egyhetes Félsziget Fesztivál-belépőnek örülhettek, az ezüstérmesek festékgolyós csatára indulhatnak a szervezők ellen, a bronzosok bowling-mérkőzést játszhatnak szintén a szervezők ellen.

Amint arról már beszámoltunk egyhetes felkészülési szakasz után csütörtökön kezdődött el a Kézdivásárhelyi Diáknapok második szakasza, a több mint 120 résztvevő 11 csapatba szerveződve vette a Diáknapok kihívásait. Az idei Diáknapok alkalmából nem iskolák vagy osztályok szerveződtek csapatba, egy-egy csoport több iskolát, vagy tanintézményen belül több osztályt is képviselt.

Lung László Zsolt, a rendezvényt szervező Vigadó Művelődési Ház igazgatója rádiónknak elmondta: nagyon fontos újítás volt, hogy az idén két szakaszra osztották a diákrendezvényt, mert ezáltal sokkal több ideje volt a csapatoknak felkészülni, összerázódni, ugyanakkor a szervezőknek is lehetőségük volt több kreatív feladatot adni a benevezőknek. Emellett az előkészítő fázisban a városlakókat is sikerült bevonni a rendezvénybe, úgy alakították ki az első szakasz próbáit, hogy a diákok tehetségükkel, a kreativitásukkal ne csak a saját szűk körükben bizonyítsák rátermettségüket, hanem tapasztalják meg az olyan helyzeteket, amikor az utcán járókat, vagy akár közéleti személyiségeket kell megszólítani, támogatásukat kérni.

Csütörtök délután a diákok számára QR-kódokkal jelöltek meg különböző kézdivásárhelyi helyszíneket, ezeket megtalálva gyűjthettek újabb pontokat a csapatok.

Pénteken a próbák nagyrésze a Sportcsarok mellett zajlott, ezúttal nem annyira fizikai erőt, hanem inkább kreativitást igényeltek a játékosoktól. Volt élő sakkjáték, kosárlabda-mérkőzés fejre húzott papírzacskóval, kézlábolás Twister-vásznon. Délután a Diáknapok a Gábor Áron-emlékév programsorozatához is csatlakozott, a csapatoknak egy-egy „ágyút” kellett elkészíteniük, a lehető legszokatlanabb elemekből összeállított szerkezeteknek ráadásul működniük is kellett.

Szombaton reggel egy nagy, közös zumbázás után a Molnár Józsiás parkban számháborúval folytatódott a diáknapi próba, ezt követően cigarettacsikkeket gyűjtöttek a csapatok. Este jelmezekbe öltözve egy-egy kiosztott videoklip paródiáját kellett elkészíteni. A diákok természetesen nemcsak versenyeztek, szórakoztak is, péntek este élő zenével a Crazy Plumbers és a Rehab Nation szolgált.

Lung László Zsolt igazgató szerint mivel Kézdivásárhelyen nagyon erős a diákélet, ezért azt tervezik, hogy egy év leforgása alatt több diákoknak szóló rendezvényt is szerveznek, és azon dolgoznak, hogy a Vigadó Művelődési Ház egyre közelebb kerüljön ehhez a réteghez egész évben. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com