Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A székely zászló eltávolítása ellen tiltakoznak a vármegyések
22-05-2014 12:03
A székely zászló eltávolítása ellen tiltakoznak a vármegyések

Kivár az utolsó napig a főtéri székely zászlók levételével a kézdivásárhelyi önkormányzat. Bokor Tibor polgármester kedden kapott hivatalos átiratot a prefektusi hivataltól arról, hogy a bírósági határozat értelmében május 30-ig köteles eltávolítani a hivatal épületéről és a Gábor Áron térről is a székely zászlókat, valamint a magyar feliratot, ellenkező esetben újból beperelik az önkormányzatot. Az elöljáró a főtéri zászlók levételéig megvárná az indoklást is, ugyanis nem érti, hogy mi alapján tiltják köztéren a zászló kitűzését.

A polgármester ugyanakkor engedélyezte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének tiltakozó megmozdulását, amelyet május 29-én 19 órakor tartanak a Gábor Áron téren.
„Várunk párttól függetlenül minden székely embert, hogy együtt védhessük meg függetlenségünk szimbólumát, a székely zászlót! Aki csak teheti, hozzon zászlót magával! Tartsunk seregszemlét, kinek fontos a székely zászló?” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott felhívásukban. (Kertész Tibor) 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com