Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kiállítás varázslatos családrajzokból
12-05-2014 10:44
Kiállítás varázslatos családrajzokból

Az előző évi sikereken felbuzdulva idén is rajzpályázatot hirdetett a kézdivásárhelyi Pro Pectus Egyesület, a Zöld Nap Egyesülettel karöltve.
Az Elvarázsolt családom című pályázatra 5 és 14 év közötti gyerekek küldhették be alkotásaikat, és bár az elején alig kaptak rajzokat a határidő lejártának pillanatában 470 gyerekmunkát összesíthettek.

A rajzpályázat kiértékelőjét és a díjazást vasárnap tartották a Pro Pectus Egyesület Ady Endre utcai székhelyén, ahová a rajzok alkotóit várták szüleik társaságában. 


A vendégsereget a szervező egyesületek vezetői, Sütő Mária Rita és Ráduly Attila köszöntötték és a rajzpályázat lebonyolítása kapcsán mondtak el részleteket. Dezső Beáta a zsűritagok nevében osztotta meg gondolatait a nem mindennapi értékelő munka során tapasztaltakról. Elmondta: bármilyen technikával készült rajzot elfogadtak, a gyerekek többnyire színes ceruzával, vízfestékkel, vagy filctollal dolgoztak. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a megmutatkozásra adott lehetőség és az elismerés inspirálni fog több gyereket is arra, hogy később a művészi pályát válassza. Mike Bernadett diák egy tréfás székely népmesével örvendeztette meg a gyerekeket, majd a díjazás következett.

A pályázatra többnyire a háromszéki településekről küldtek be munkákat, de idén először az országhatárokon túlról, Magyarországról is érkeztek rajzok. A szervezők elmondása szerint külön öröm volt számukra, hogy legtöbb alkotást fiúk készítették.

A rajzok a Pro Pectus Egyesültet székházában tekinthetők meg, érdemes időt szánni a nézelődésre, ugyanis valóban lenyűgöző látvány a több száz családábrázolás.
 (Kertész Tibor) 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com