Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Jazz misét énekelt a Voces Nőikar
09-05-2014 13:11
Jazz misét énekelt a Voces Nőikar

Hetedik kiadásához érkezett a Vigadó Hangszín koncertsorozata. Csütörtökön Kézdivásárhelyen mutatkozott be az idén februárban alakult sepsiszentgyörgyi Voces Nőikar. A tizennégy tagot számláló kórus egy kevésbé ismert, ám annál hangulatosabb műsorral lépett a Vigadó színpadára, ezúttal a „Little Jazz Mass” című előadásukat hozta el a helyi közönségnek.
A jazz mise a hagyományos liturgia részeit követi, a hangzásvilága, hangszerelése, mozgalmassága azonban igazi jazz muzsika.
A műfajban már megszokott a zenei játék, hogy egy improvizációra egy hangszer, vagy ebben az esetben a kórus válaszol és ebből alakul ki a darab egyedi hangzása. Az elénekelt művek inkább egy párbeszédre hasonlítanak, melyet a zenekar egészített ki zongorával, nagybőgővel, dobbal és basszusgitárral.
A nőikar ritkaságnak számít az énekkarok világában, az énekes hölgyeknek a mindennapi teendők mellett komoly feladatot jelent a fellépésekre való felkészülés.


Az énekkar tagjai már többször megtapasztalták az együtténeklés örömét, és nagy terveket szőnek a jövőre nézve. Hamarosan a Barót Napokon mutatkoznak be, a nyár folyamán külföldi turnéra indulnak. Céljuk a sokszínű és változatos zenei stílusok hirdetése, a női énekhang népszerűsítése. (Kertész Tibor)


 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com