Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Puskás Bálint Zoltán könyvét mutatták be a Vigadóban
09-05-2014 13:06
Puskás Bálint Zoltán könyvét mutatták be a Vigadóban

A rendszerváltás utáni társadalmi-politikai életet felvázoló könyv egy olyan szerző tollából született, aki nemcsak részese, de aktív szereplője volt az eseményeknek. A könyvbemutatót a Mózsiás Zenés-Színjátszó Egyesület előadása előzte meg, majd a sepsiszentgyörgyi Bede Ferenc mutatta be a kötetet, aki munkatársa és jóbarátja a szerzőnek. Ezt követte Főcze Gyula egyetemi docens beszéde az alkotmánybíró életútjáról, amelyből az is kiderült, hogy a kiadvány címében emlegetett ló ez esetben szinonimája a román politikának, a kisebbségi politizálásnak, az erdélyi magyarság helyzetének.

 


A szerző 2007-ben mondott le politikai pályafutásáról és vállalta az alkotmánybírói tisztséget. Véleménye szerint ott kell lenni mindenhol, ahol az erdélyi magyarság sorsáról döntenek, meggyőződése, hogy egy-egy vitás helyzetben már egy ember jelenléte is befolyásolhat döntéseket.

A könyvbemutató végén a kötetet bárki ingyen elvihette, a kiadványnak nem volt megszabott ára, az adományként befolyt összeget teljes egészében jótékonysági célra fordítják. (Kertész Tibor)

 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com