Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kézdivásárhelyen szervezték meg az ország első öko-flashmobját
09-05-2014 7:06
Kézdivásárhelyen szervezték meg az ország első öko-flashmobját

A kézdivásárhelyi KreaKids Stúdió, a Bod Péter Tanítóképzővel és a Csipkerózsika Napközi Otthonnal fogott össze és együtt neveztek be a RoRec Egyesület „Újrahasznosítási őrjárat” néven meghirdetett programjába.
Ezután jött az ötlet, hogy szervezzenek egy öko-partyt tánccal, mozgással, divatbemutatóval, rajzversennyel és barkácspályázattal – mindezt a környezettudatosság jegyében.
A rendezvénysorozatra csütörtökön délután a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtt került sor, ahová a RoRec - Romániai Egyesület az Újrahasznosításért non-profit szervezetet képviselői is eljöttek.
Az egyesületet tíz vállalkozás alapította Európa legismertebb elektromos készülék-gyártói közül és gyakorlatilag felvállalta a gyártók kötelezettségeit, azaz az elektronikus hulladékok begyűjtését, kezelését, újrahasznosítását, méghozzá mindezt az európai törvénykezésnek megfelelően.
A RoRec „Újrahasznosítási járőr” programjában Kézdivásárhelyről a Csipkerózsika Napközi Otthon, a Bod Péter Tanítóképző, a Molnár Józsiás és a Petőfi Sándor Iskolák vesznek részt.
„A projektnek különösen nagy sikere van Kovászna megyében. Azért jöttem, hogy gratuláljak az eredményekhez és hogy megköszönjem a gyerekeknek nyújtott támogatásukat ebben a munkában.” – mondta el Alexandra Arnautu, a RoRec Egyesület képviselője, hozzátéve, hogy Kézdivásárhely az első település Romániában, amely villámcsődületet szervezett öko-témában.
A szervezők a flashmob előkészítése során legalább ötszáz résztvevőre tippeltek, de jóval többen jöttek ki a villámcsődületre, gyerekek és szülők, tanárok és diákjaik, fiatalok és idősebbek együtt ropták a táncot.
A megmozdulás után került sor az öko-rajzpályázat kiértékelésére. A határidőig mintegy 170 rajzot küldtek be a gyerekek, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga. A díjazás után a Csipkerózsika Napközi óvodásai saját tervezésű, elektronikai hulladék felhasználásával készített öltözékekben vonultak fel a színpadon. 

Az esemény kapcsán Máthé Réka divattervezőt, KreaKids alapítót kérdeztük.A Sportcsarnok előterében nemcsak a nyertes rajzokat, hanem az „Álmaim kukája” barkácspályázat elektronikai hulladékokból készített szemetes kosarait is meg lehetett tekinteni, ezekre a Facebook közösségi oldalon szavazhatnak is az érdeklődők, a legötletesebb darabokat értékes díjakkal jutalmazzák.  A rendezvény a Folker együttes zenés, táncos műsorával zárult. (Kertész Tibor)  

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com