Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Elkészült az alsólemhényi ülepítő állomás
09-05-2014 4:32
Elkészült az alsólemhényi ülepítő állomás

A csatornázási munkálatok részeként Alsólemhény határában átadják az ülepítő- és átemelő állomást. Jelenleg a berendezések működését próbálják, és ha mindent rendben találnak, júniustól lehet már csatlakozni a rendszerre – mondta el rádiónknak Lukács Róbert polgármester, aki reméli, hogy fogják tudni törleszteni a mintegy 500 ezer lejes tartozásukat a kivitelező fele.
Az elmúlt évek száraz időszakai miatt Lemhényben kutak fúrását is tervbe vették, de a helyi önkormányzat mégis úgy döntött, hogy inkább a tároló rendszer kapacitását növelik. A csatornarendszert Alsólemhény és Felső-Lemhény egy részében építették ki, a pályázati pénzből többnyire a főbb utcákban fektették le a vezetéket, a kisebb utcák csatlakozását az önkormányzat önerőből oldaná meg.
Lemhényben idén nem készülnek aszfaltozni, de próbálnak pályázni a csatornarendszer további bővítésére azokban a falurészekben, ahol az hiányzik. Ez maga után vonná az utak javítását is.
A fejlesztési minisztérium által kezdeményezett kúltúrház-felújító program újraindult ennek keretében próbálják kijavítani az alsólemhényi kultúrházat. A létesítmény egy időre átkerülne az Országos Befektetési Vállalathoz, majd miután elvégzik a munkálatokat, visszaadják azt a lemhényi önkormányzatnak. A polgármesteri hivatal emberei jelenleg a felső-lemhényi kultúrház belső terének festését és a felső-lemhényi sportpálya kerítésének felújítását végzik. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com