Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Veszélybe került a kézdivásárhelyi hagyományos termékek vására
08-05-2014 8:36
Veszélybe került a kézdivásárhelyi hagyományos termékek vására

Csernátonban tartották meg a felsőháromszéki polgármesterek havi találkozóját. A megbeszélésen a megye vezetősége mellett a nemrég kinevezett prefektus Marius Popica is részt vett. 

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere arra hívta fel a megyei önkormányzat és a prefektúra vezetőjének figyelmét, hogy a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság arra kötelezi a szombati termékvásár árusait, hogy váltsanak napi jegyet, ami ötven lejbe kerül, és ezért a megyeközpontba kell utazniuk.
Emiatt a több mint másfél éve jól működő, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő havi termékvásár veszélybe kerülhet, ugyanis a helyi termelők nem jönnek el a vásárra. Tamás Sándor megyei elnök azt javasolta, hogy a következő találkozóra az ügy tisztázása érdekében hívják meg Sikó-Barabási Sándor főállatorvost.

A Kovászna megyei állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetője a Háromszék napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy nem véletlenül kérik a jogszabályban is említett összeget, amit Hargita megyével ellentétben, vezetőtanácsi határozat értelmében, több éve megkövetelnek.
A határozat értelmében csak olyan vállalkozók és magánszemélyek mehetnek közfogyasztásra szánt termékeikkel vásárba, akiknek a tevékenysége az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságnál be van jelentve, jegyezve.
Az 50 lejes ideiglenes engedély fejében egy szolgáltatást kapnak a befizetők: felügyeletet biztosítunk számunkra – részletezte a napilapnak a főállatorvos, hozzátéve, hogy például a Szent György Napok szervezői megértették ennek a díjnak a célszerűségét. Az engedélyt a körzeti állatorvosnál is ki lehet váltani, nem kell a megyeszékhelyre utazni érte. (Háromszék)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com